HTML

MRGSZ DO munkája

Friss topikok

  • TS: A Brünn - Temesvár meccs alatt még zajlott a diáktorna. Ha hiányoztak az edzők (meg a válogatottró... (2008.10.29. 09:12) 2008. október 13-19.
  • Vida-Szűcs Lajos: Maó megérdemelné, hogy tömegesen és rendszeresen segítsük munkáját, esetleg orientáljuk kommentekk... (2008.06.06. 13:03) 2008. május 26-31.
  • börni: Sztem is nagyon jó és hasznos. Átlátható és azonnali visszacsatolásra alkalmas, mindenki megosztha... (2008.05.27. 12:08) Május 13-18.

2008. május 19-24.

2008.05.30. 17:58 Hmao

 Elvégzett feladatok:

 

Budapest Rugby Club

Egyetemi Döntő

Egyesület alapítási segítségnyújtás

Sportágválasztó nap

Edzői lista

Felvételi kérelem elkészítése

 

Budapest Rugby Club

                Megkaptam az Exilestől az anyagot, amelyben leírták elképzelésüket a Budapest Rugby Club működéséről és beszéltem a Szontágh Danival az ő elképzeléseikről. Egy biztos, hogy szükség van erős, komoly utánpótlással rendelkező budapesti klubbokra, amelyeket –az ír, walesi és skót minta lapján- akár a Szövetség is működtethet. Természetesen jelenleg nincs meg erre az erőforrása, de ha sikerül a nemzetközi szereplésekből bevételekhez jutni, akkor kiemelt szerepet kellene szánni, egy sikerorientált budapesti klubnak. Addig marad az alulról történő építkezés döcögősebb, de stabilabb útja.


Egyetemi döntő

                Az egyetemi döntőt a Rugby Invázió részeként június 21-ére, Esztergomba szerveztük. A tervek szerint 10.00-13.00-ig zajlik le. A csapatok nevezését a jövő héten szedi össze  Böröndi Tamás, de a tervek szerint a következő csapatok indulnak: Pécs, Dunaújváros, ÁVF, ELTE, Szeged, Gödöllő.


Egyesületalapítási segítség a Gödöllői Rugby Csapatnak

                A Gödöllői Rögbi Csapat, többszöri próbálkozás után megkért, hogy segítsek a bejegyzésben. Összeállítottunk egy egységcsomagot, amely alapján minden új egyesület könnyedén bejegyeztetheti magát a bíróságon. A gödöllőiek vállalták, hogy készítenek egy egy-két oldalas anyagot, „Hogyan alapítsunk egyesületet” címmel, ami az új egyesületeknek nyújt majd segítséget.


Sportág választó nap

A II. Nagy sportágválasztó Nap pénteki és szombati rendezvényein 9 fős csoporttal képviseltettük magunkat. A beszámolót az egyik agárdi önkéntes Ormayné Kovács Gabriella írta.

II. Nagy Sportágválasztó Nap

 

Harmat Ákos felkérésére vettünk részt a rögbiiskolák.hu és más internetes fórumon meghirdetett rendezvényen.

A kőbányai ipartelep közepén, fákkal, bokrokkal körülvett „oázis”, a Merkapt Maraton Sportközpont adott otthont a két napos rendezvénynek. 46 sportág jeles és lelkes képviselői, Európa-, világ- és olimpiai bajnokok mutatták be saját sportágukat és instruálták az érdeklődő gyerekeket.

A pénteki –kissé szakmaibb- napon, testnevelő pedagógusok hozták osztályaikat, hogy a gyerekek minél több sportágat megismerhessenek és kipróbálhassanak. A rögbit ezen a napon Harmat Ákos és Váczi Péter képviselte, valamint két agárdi gyermek Ormay Richárd (mini) és Ormay Gergely (mini), akik nagy lelkesedéssel magyarázták a játék szabályait, és szépségét. Az érdeklődés óriási volt. Sokkal nagyobb, mint amire számítottunk.

A testnevelők nagy kíváncsisággal nézték, amint tanítványaik, fiúk lányok vegyesen, hosszú időn keresztül, jó kedvvel, egy hangos szó nélkül élvezték a nagy tér, és a labda nyújtotta szabadságot.

Az ütköző zsák nagy érdeklődést váltott ki a 15-16 éves fiúk körében. A pedagógusok és a lányok elsősorban a szalagos rögbit részesítették előnyben.

Miután a testnevelők újabb és újabb, csapatban játszható játékok után kutatnak, lassan felismerik a szalagos rögbiben rejlő hatalmas lehetőségeket. Ebben a sportban fiúk-lányok, alacsonyak-magasak, soványak és testesebbek is örömüket lelik, vannak sikerélményeik. Testnevelés órán, osztálykiránduláson remek játéklehetőség, és az életben oly fontos csapatszellemet is erősíti.

Kisiskolás korban elsősorban a sport megszerettetése a fontos, hogy felnőttként is magukénak vallják a rendszeres testmozgást.

Szombaton, a családi napon Váczi Pétert és a két agárdi fiút megerősítette Horváth József, négy pusztaszabolcsi gyermekkel. Tóth Szabolcs (mini), Farkas Dominik (mini), Sebestyén Roland (kölyök) és Sopisz Aposztolisz Vaszilisz (kölyök) méltóan képviselték és népszerűsítették a sportágat, sok hívet szerezve.

Ezt az is mutatja, hogy családdal, barátokkal visszajöttek azok a fiatalok, akik előző nap az osztályukkal, testnevelőjükkel jártak itt.

A rendezvényen kijöttek szervezésbeli hiányosságaink, az, hogy nem gondoltunk egy szórólap megtervezésére és sokszorosítására. Ennek hiányában honlap és e-mail címeket adtunk meg az érdeklődőknek, illetve ígéreteket tettünk esetleges bemutató edzések, mérkőzések szervezésére. Felkérést kaptunk, hogy iskolai tornaórára elmenjünk és bemutassuk a rögbit.

A rendezvény nagyon jó alkalom volt arra, hogy ezt a sportágat egy kicsit szélesebb körben megismertessük, és hangoztassuk, hogy ez nem amerikai foci, mint ahogy még mindig sokan gondolják.

Mindkét napon reggel 9-től délután 3-ig koptatták a füvet a srácok. Szinte folyamatosan volt valaki a pályán, aki a játék alapjait tanulgatta. Szombaton kevésnek bizonyult az a 6 labda, amit vittünk magunkkal.

Mindent egybevetve ez a rendezvény nagyon jó hangulatú és nem utolsó sorban hasznos volt. A két napon közel 2000 látogatója volt, ami azt mutatja, hogy a gyerekeknek nagy igényük van a sportra, a testmozgásra a mindennapokban.

 

Ormayné Kovács Gabriella

Agárd 2008-05-24”

 

Tapasztalatok:

                Nagyon jó kis önkéntes brigád jött össze a feladathoz

Folyamatosan érdeklődtek, játszottak a gyerekek, alig tették le a labdákat

                Ki kell alakítani egy utazó csomagot, amiben: labdák, bóják, szalagok, szórólapok, szabálykönyvek találhatóak

                A testnevelők nézik a TV-ben a rögbit és tetszik nekik

 

Érkezett egy megkeresés a csepeli Karácsony Sándor Iskolából, pénteken megyek bemutató edzést tartani nekik.

 

Edzői lista-elérhetőségek begyűjtése

Az edzői lista kb. teljes, most az elérhetőségeket gyűjtöm össze, ha meglesz, akkor jönnek a végzettségek és elindulhat a Bizottság megalakulása.


Felvételi kérelem elkészítése

FELVÉTELI KÉRELEM

 

Tisztelt Főtitkár Asszony!

 

Sportszervezetem nevében, kérem a Magyar Rögbi Szövetség Elnökségét, hogy egyesületemet a Szövetség tagjainak sorába vegye fel.

 

Az egyesület a Szakszövetség Alapszabályát elfogadja:                            igen – nem

 

Az egyesület a Szakszövetségtől tagdíj mentességet kér:                          igen - nem

 

Az egyesület a következő korosztályokkal foglalkozik:


Női:

 

*  Gyermek               igen – nem

*  Ifjúsági                  igen – nem

*  Felnőtt                   igen – nem

 

Férfi:

 

*  Gyermek               igen – nem

*  Ifjúsági                  igen – nem

*  Felnőtt                   igen – nem


Az egyesület a következő szakággal foglalkozik:

 

*  Érintős rögbi                     igen – nem

*  Szalagos rögbi                   igen – nem

*  7-es rögbi                          igen – nem

*  10-es rögbi                        igen – nem

*  15-ös rögbi                       igen – nem

 

Az egyesület adatai:

 

            Egyesület neve:

 

            Egyesület címe:

 

            Egyesület levelezési címe:

 

Egyesület adószáma:

 

Egyesület elnöke:

 

            Kapcsolattartó neve:

 

Kapcsolattartó telefonszáma

           

            Kapcsolattartó e-mail címe:

 

A szervezet a kérelemmel egy időben benyújtott a Szövetség számára a szervezet alapszabályának és a bejegyzésről szóló bírósági végzésének másolatát.

 

 

Kelt:………………………….

 

                                                                                                           ……………………..

                                                                                                             a szervezet elnöke

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrgsz-do.blog.hu/api/trackback/id/tr78495387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása