HTML

MRGSZ DO munkája

Friss topikok

  • TS: A Brünn - Temesvár meccs alatt még zajlott a diáktorna. Ha hiányoztak az edzők (meg a válogatottró... (2008.10.29. 09:12) 2008. október 13-19.
  • Vida-Szűcs Lajos: Maó megérdemelné, hogy tömegesen és rendszeresen segítsük munkáját, esetleg orientáljuk kommentekk... (2008.06.06. 13:03) 2008. május 26-31.
  • börni: Sztem is nagyon jó és hasznos. Átlátható és azonnali visszacsatolásra alkalmas, mindenki megosztha... (2008.05.27. 12:08) Május 13-18.

2008. október 6-12.

2008.10.27. 15:07 Hmao

Feladatok:

Bukaresti Educatori képzés

Világjátékok felvétel

Magyar érintős rögbi szabálykönyv

 

Bukaresti Educatori képzés

Az hétvégén a Magyar Rögbi Szövetség képviseletében Steigerwald Alajossal vettem részt az IRB/FIRA-AER által szervezett 3 napos "Educator Course"-on, azaz Oktatói képzésen Bukarestben. A képzést 6 IRB tréner tartotta: Mark Harrington (IRB), Douglas Langley (IRB/FIRA-AER), Steve Harland (RFU), Daniel Mitrea (FRR), Alan Moses (RFU) & Chris Sigsworth (SRF) a 21 résztvevőnek. A hallgatók Bulgáriából, Horvátországból, Angliából, Magyarországról, Izraelből, Romániából, Oroszországból és Szlovéniából érkeztek. A képzés az IRB új oktatási rendszere alapján történt, kompetencia alapú képzési rendszerben és a színvonalat jellemzi, hogy több hallgatónak márciusban több képességben, készségben újra számot kell adnia az elért szintjéről. Az akkreditációt szerzett oktatók hivatalosan vizsgáztathatnak Level I és Level II szinten edzőket és játékvezetőket.

Nekem sikerült az akkreditációt megszereznem, sőt a hivatalos IRB-nek küldött jelentés szerint „Gyakorlással és kis külső segítséggel kiváló oktatóvá válhatok” A pozitív visszajelzés nagyon fontos, hiszen mindenképpen erősítenünk kell a magyar rögbi nemzetközi hírnevét. Volt vizsga után Mark Harringtonnal beszéltünk a magyarországi DO helyzetről, aki kiemelte, hogy szerencsés a DO Educatori képzése. A képzés után megtekintettük a Bucharest Oaks-Bourgoin Challenge Cup meccset az Arcul de Triumf stadionban.

http://www.fira-aer-rugby.com/article_detail.php?article=797

 

Világjátékok felvétel

Kaszala Klaudiával történt egyeztetések alapján 2008. október 12-én Százhalombattán került rögzítésre a Sport1 Világjátékok magazinjának rögbis része. Adásba 2008. október 26-án kerül majd.

 

Magyar érintős rögbi szabálykönyv

Elkészült a magyar nyelvű érintős rögbi szabálykönyv fényképekkel kiegészített változata. A dokumentum letölthető a www.rogbiiskolak.hu projekt oldaláról. Ezzel a dokumentummal el lehet kezdeni kialakítani a rekreációs rögbi edzői tananyagot, amely a „rugby ready” IRB-s anyag előtti lépés lesz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrgsz-do.blog.hu/api/trackback/id/tr75734461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.