HTML

MRGSZ DO munkája

Friss topikok

  • TS: A Brünn - Temesvár meccs alatt még zajlott a diáktorna. Ha hiányoztak az edzők (meg a válogatottró... (2008.10.29. 09:12) 2008. október 13-19.
  • Vida-Szűcs Lajos: Maó megérdemelné, hogy tömegesen és rendszeresen segítsük munkáját, esetleg orientáljuk kommentekk... (2008.06.06. 13:03) 2008. május 26-31.
  • börni: Sztem is nagyon jó és hasznos. Átlátható és azonnali visszacsatolásra alkalmas, mindenki megosztha... (2008.05.27. 12:08) Május 13-18.

Május 13-18.

2008.05.26. 12:25 Hmao

Pünkösd hétfő miatt ezen a héten csak négy munkanap lett volna, de a szombati renderzvény felért még egy-két átlagos nappal.

 

Elvégzett feladatok:

Edzői gárda felmérése

Sportbarát programban való megjelenés

Interliga szervezés

Augusztusi képzések

Csütörtöki sajtótájékoztató és a Szombati rendezvény média megjelenés

Diákolimpia és válogatott mérkőzés

Csapatokkal való kapcsolattartás

 

 

Edzői gárda:

Az edzői gárda összegyűjtése megindult, minden csapattól megpróbáltam begyűjteni, hogy ki edzősködik náluk, sajnos elég kevesen jeleztek vissza, de ezzel legalább le lehetett mérni, mennyire lesznek aktívak az edzői bizottságban.

Javaslom, hogy az edzői bizottság, mint Edzői, Utánpótlás és Oktatási Bizottság alakuljon meg. A tagi jelentkezéseket elkezdtem összegyűjteni.

Következő lépésként az edzők elérhetőségeit, végzettségeit gyűjtöm össze és elkészítem az edzői térképet is, amelyet már 2007.06.31-én kért a Szövetségtől a Magyar Edzők Társasága, de egyedül a Gyolcsos Feri lett lejelenetve.

Előfizettem a Magyar Edző és a Sporttudományi Szemlére, amelyből a számunkra fontos cikkeket a bizottság részére elérhetővé teszem.

 

Sportbarát:

A www.mozgásvilág.hu, most már a rögbi is választható sportág. Bár itt is maximális az inaktívitásunk, legalább sokan látják a sportágunk nevét. Ennek is van reklámértéke.

 

Interliga:

Programom egyik kiemelt pontja volt a magyar rögbi minőségi fejlsztése, melynek elengedhetetlen része az extraligás csapatok számára rangos, nemzetközi megmérettetés szervezése. Látszik, hogy a két élcsapat kinőte a magyar bajnokságot és a nemzetközi porondon is sikert-sikerre halmoz. Pl.: Ausztria - Bulldogok 08-36, Zagrab-Vitézek 06-13, pár éve ezek az eredmények nagy meglepetésnek számítottak volna, most meg ez az elvárás.

Munkanevén az északi Interliga, a volt jugoszlávok által szervezett INTERLIGA mellett működve, tömörít két magyar, egy cseh, szlovák, osztrák, román csapatot. A Liga gazdasági alapon müködik, jelentős szponzori és média háttérrel. Az előzetes tervek szerint minden évben a bajnokság elején augusztus közepétől, szeptember végéig tart.

A csapatokkal megtörtént az egyeztetés, a Sport1 TV jelezte közvetítési szándékát, jelenleg a Szponzorokkal való tárgyalás folyik. Ahhoz, hogy már idén elinduljon a liga, heteken belül le kell zárni minden megbeszélést.

 

Augusztusi képzések:

Az MRGSZ programja szerint augusztusban megrendezésre kerül egy Játékvezetői képzés, melynek helyszíne Szentes lenne. Mivel a 91-esek valószínűleg nem rendezik meg a kupát, ezért új helyszín után néztünk. A tervek szerint Dunaújváros elvállalni a helyszín biztosítását és az U 17-es válogatott edzőtábora adná, a szükséges csapatot. 

 

Csütörtöki sajtótájékoztató és a Szombati rendezvény média megjelenése:

 

A sajtótájékoztató rendben lezajlott és a következő ötletekhez, tapasztalatokhoz jutottunk:

                - Be kell hívni pár rögbist, hogy nagyobb legyen a létszám (Elek Sanyi ötlete)

                - A meghívó mellé csatolni kell, egy előkészített sajtó anyagot.

                - Az anyagban hangsúlyosabbá kellett volna tenni a Suzuki és az MKB megjelenését a rögbiben, erre eljöttek volna a gazdasági újságok is. (Ezt még megtehetjük egy új alkalommal.)

                - A sajtótájékoztatónk egy időben volt a McDonalds- MLSZ tájékoztatójával. Ez hiba volt.

               

                - Későn érkezett meg az én 125 fős press-listám, persze őket nem lehetett volna egyesével felhívni, de a meghívóra hátha eljöttek volna páran.

 

                - A szombati rendezványről megjelent egy előzetes hír a nemzetisportonline.hu-n, (hibásan, de megjelent), de eredményközlés nem történt. Gondolom, sem a sport, sem az MTI nem kapott hírt. Hétfőn ez már késő.

 

                - A SportTV szerkesztőjével le egyeztettem egy megjelenést a Mai Helyzetben, valamelyik válogatott mérkőzés vagy a Döntőhöz kapcsolódva.

 

Tapasztalatok a diákolimpiáról:

A legek diákolimpiája volt pozitív és negatív értelemben is. Nagyon sok csapat, nagyon sok résztvevő, nagyon sok probléma és nagyon sok morgás a csapatoktól.

A bejövő adatok alapján elkészítem a jelentésemet és a "Bontott helyszíneken történő rendezéshez kapcsolódó" hatáselemzésemet.

 

Válogatott mérkőzés:

A válogatott megint az utolsó pillanatban engedte ki kezéből a győzelmet (hasonlóan a tavalyi Mo. -Litvánia mérkőzéshez), javítani kell a válogatott megbecsültségét és csak azokra a játékosokra szabad számítani, akik komolyan veszik a címeres mezt. A Bulldogokon és a Vitézeken kívül körübelül 5 játékosra lehet számítani. így a két nagy csapatból kell a nagy létszámot elérni. A 10-10 fős behívás ráadásul csökkentené a csapatok közötti feszültséget is.

A Szövetségi kapitánynak leadom a jelentésemet a mérkőzésről és az Ausztriai, illetve a 2008-2009. évre vonatkozó keret javaslatomat.

 

Csapatokkal való kapcsolattartás:

A csapatok közül leegyeztetésre került a Szegeddel 05.28-ára.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mrgsz-do.blog.hu/api/trackback/id/tr30487993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BBazsi 2008.05.27. 10:45:12

Hello Mao!

Jó ötlet ez a blog, sok hasznos dolgo lejegyezhető és látható is az ervégzett munka. Gratula!

börni 2008.05.27. 12:08:55

Sztem is nagyon jó és hasznos. Átlátható és azonnali visszacsatolásra alkalmas, mindenki megoszthatja az ötleteit a kommentekben.
Egységben az erő!! :)
süti beállítások módosítása