HTML

MRGSZ DO munkája

Friss topikok

  • TS: A Brünn - Temesvár meccs alatt még zajlott a diáktorna. Ha hiányoztak az edzők (meg a válogatottró... (2008.10.29. 09:12) 2008. október 13-19.
  • Vida-Szűcs Lajos: Maó megérdemelné, hogy tömegesen és rendszeresen segítsük munkáját, esetleg orientáljuk kommentekk... (2008.06.06. 13:03) 2008. május 26-31.
  • börni: Sztem is nagyon jó és hasznos. Átlátható és azonnali visszacsatolásra alkalmas, mindenki megosztha... (2008.05.27. 12:08) Május 13-18.

2008. július 21- augusztus 22. III.

2008.09.01. 18:21 Hmao

 

Játékvezetői és edzői képzés

Dunaújvárosban augusztus 16-17-én került megrendezésre a LEVEL II. szintű edző és játékvezetői képzés és mellette az I. Magyarországi Ifjúsági Edzőtábor. A két skót oktató Martyn Hawthorn és Jock Peggie, felkészülten és jó stílusban tartotta a képzést, főleg a gyakorlatra helyezve a hangsúlyt.

Edzői oldalról 15 résztvevő jelent meg:

1

Jó-Dobronya Péter

2

Soós Dániel

3

Tóth Sándor

4

Varga Ferenc

5

Harmat Ákos

6

Horváth József

7

Horváth Balázs

8

Kéki István

9

Váczi Péter

10

Debreczeny Dénes

11

Láng Gábor

12

Durucskó József

13

Gyolcsos Ferenc

14

Gecse Dani

15

Deli Róbert

 

Játékvezetői oldalról 13 fő:

 

Név

1.

Steigerwald Alajos

2.

Priskin Csaba

3.

Baranyi Gábor

4.

Böröndi Tamás

5.

Jánosi Attila

6.

Lukács Csaba

7.

Suiogan Károly

8.

Szabó László

9.

Szontágh Dániel

10.

Tompai Zoltán

11.

Törőcsik Sándor

12.

Vida-Szűcs Lajos

13.

Szalontai Bence

 

A létszám pont megfelelő volt a hatékony képzéshez.

Az ifjúsági edzőtáborban is közel húszan jelentek meg, ebből és a visszajelzésekből is látszik, hogy érdemes volt elindítani ezt a kezdeményezést. A táborról az oktatók is elismerően nyilatkoztak, jó ötletnek és hasznos segítségnek tartották. A képzési anyagokat nem sikerült végig venni, de tavasszal mindkét oldalon folytatódik a képzés.

A képzés második napján tartottuk meg a csapatvezetői értekezletet, majd vasárnap megalakult az Edzői Bizottság.

A bizottság vezetőségi tagjai:

Tóth Sándor

Gyolcsos Ferenc

Váczi Péter

Harmat Ákos titkár

Őszi várható képzések:

                Bemutató edzés: „Hogyan kezdjük a gyerekek rögbi oktatását a francia rendszer szerint!” (Tóth Sándor)

                Bemutató edzés: Bemutató rögbiedzés a francia iskolában. (Francia iskola)

                Bemutató edzés: Koordináció fejlesztés. (Durucskó József)

                Elsősegélynyújtú és újraélesztő tanfolyam

                Média és webfejleszés, előadás a csapatvezetőknek (Mézes Csaba)

 

A képzés értékelése:

Oktatók: Felkészülten, nyitottan, és magas szinten oktattak.

Résztvevők: Egy kivétellel, mindenki megfelelően figyelmes, koncentrált és aktív volt. A kivétel a játékvezetői oldalról volt, folyamatos késésekkel akadályozta a képzést, ami azért volt kellemetlen, mert, mint szervező-tolmács tüntette fel magát.

Anyagi oldal: A képzés a szervező egyesület számára veszteséges volt, mert a folyamatos létszám módosítások miatt kevesebben étkeztek, mint amennyi étel lett rendelve. A további tábotroknál ez kulcskérdés kell, hogy legyen.

Helyszín: A szállás, étkezés és a különleges vacsora helyszíne jó, rendezett és tiszta volt. A résztvevőktől érkezett negatív visszajelzés a fű minőségére és hosszára. Mi a szervezők, utólag is  úgy gondoljuk, hogy ha levágjuk a füvet, akkor a szárazság miatt a pálya még rosszabb minőségű lett volna.

 

Összességében elégedettek lehetünk a képzéssel és várjuk a folytatást.

EFOTT

A rögbi megjelent a 2008. évi EFOTT-on is, de sajnos nem, mint szövetségi sátor, hanem csak egy klub (Velencei Kék Cápák) saját megjelenéseként. Természetesen ennek is örülünk, de a következő években már márciusban el kell kezdeni a jelentkezéseket a legfontosabb rendezvényekre. Szerencsére idén a Szigeten már kialakult a megfelelő forma, mostantól már csak jelentkezni és csinálni kell. Valószínűleg lesz jelentkező kellő létszámban, nekem csak össze kell fognom őket.

 

Szigetfesztivál

Rögbi a Szigeten!

13-ától - 17.-ig a rögbi sport is ott volt a szigeten. Az öt nap alatt 150 fő regisztrált, és a szervezők becslései szerint 300 an játszottak a napok során. Ezzel a szervezők elmondása szerin az eddigi legsikeresebb bemutatkozó sportág lett a szigeten.

 

A lebonyolítás

13.-tól-16-áig, reggel 10 órától lehetett feliratkozni, a kettőkor és négykor kezdődő barátságos mérkőzésekre. Az első mérkőzésre 22 -en regisztráltak 10 nemzet fiataljai. A rögbisek rendelkezésére ált, egy füves pálya és egy homokos beach rögbi terület, így volt olyan időpont, amikor egyszerre több helyszínen rögbiztek. A regisztráció és információ adás, egy 5X5 méteres rögbi mezekkel ,és molinókkal díszített sátorban zajlott ahol rögbi mérkőzések megtekintésére is lehetőség volt.

17. én  a rendezvény csúcspontjaként egy Gyöngyösi Farkasok- Esztergomi Vitézek mérkőzés volt, ami 25- 20-as esztergomi győzelemmel zárult. A mérkőzést rutinos sportkommentátor kísérte, aki mérkőzés után elmondta, hogy bár először közvetített rögbit, de a mérkőzés rendkívül magával ragadta, és számára is meglepő volt, hogy a rögbi meccsre sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint az előző napi politikus válogatott- celeb válogatott focimérkőzésre.

 

Bár a rögbi promóció, a Gyöngyösi Farkasok Rögbi Klub szervezésében történt, de a siker kulcsa az volt, hogy igazi sportági összefogásként, több klub is hozzájárult vagy tárgyi vagy emberi segítséggel.

 

Tóth János

GYFRK

 

A DO által hozzáadott értékek:

A szervezők elfogadták az általam adott tárgyi segítségeket és megfogadták tanácsaimat. A visszajelzések szerint ezzel jelentősen segítettem a rendezvény sikerét.

Tárgyi segítség:

-          laptop, monitor, rögbiszalagok, plakátok, mezek, bóják

 

Szervezési ötletek:

-          adott időpontú mérkőzések,

-           video sátor,

 

MKB tárgyalás

Augusztus 21-én részt vettem a MKB felé tartott prezentáción, amely a 2009. évi támogatásról folyó tárgyalás sorozat része volt. A Szövetség képviseletében Alan Rees, Jeremy Danks, Mézes Csaba és Harmat Ákos volt jelen. Az MKB oldaláról dr. Tamás Ákos. A prezentáción bemutatásra kerültek a Szövetség tervei, az megállapodás előnyei az MKB részére. Csaba bemutatta a CEE rugby helyzetét, én pedig az egyetemi rögbi mellett korteskedtem.

 

Egri Főiskola

Tóth János (Gyöngyösi Farkasok) segítségével lehetőséget kaptunk az Egri Eszterházy Károly Főiskolával való tárgyalásokra. Ezzel elképzelhető, hogy a 2008/2009-es tanév I. félévében két új főiskolán lehet majd felvenni a rögbit. A tárgyalások kezdeti szakaszban járnak, egyelőre a tantárgyi modul leírás elfogadása történik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrgsz-do.blog.hu/api/trackback/id/tr61643649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása