HTML

MRGSZ DO munkája

Friss topikok

  • TS: A Brünn - Temesvár meccs alatt még zajlott a diáktorna. Ha hiányoztak az edzők (meg a válogatottró... (2008.10.29. 09:12) 2008. október 13-19.
  • Vida-Szűcs Lajos: Maó megérdemelné, hogy tömegesen és rendszeresen segítsük munkáját, esetleg orientáljuk kommentekk... (2008.06.06. 13:03) 2008. május 26-31.
  • börni: Sztem is nagyon jó és hasznos. Átlátható és azonnali visszacsatolásra alkalmas, mindenki megosztha... (2008.05.27. 12:08) Május 13-18.

2008. május 26-31.

2008.06.05. 15:51 Hmao

Feladatok:

 

 

Szegedi csapat meglátogatása

Kapcsolatfelvétel a Testnevelési Egyetemmel a rögbi tanórák és a szakedzői képzés ügyében és a TFTI-vel (továbbképző intézet) az OKJ szakember és a pedagógus továbbképzés ügyében.

Csepeli bemutató edzés

 

Ezen a héten a jelentésem nem hosszú, de nagyon fontos kérdésben, a szakemberképzésben, sikerült előrejutnom.

 

Szegedi Fit World Rugby Club meglátogatása

                2008.05.28-án meglátogattam a szegedi csapatot, ahol megnéztem az utánpótlásedzést és elbeszélgettünk a felnőtt csapat terveiről. A gyermekedzésen 14-en voltak, de a végére még megérkeztek 5-6-an. A felnőttek 24-en jelentek meg, emellett létezik még, a külön edző egyetemi korosztály kb. 20 fővel.

A gyerekedzés jól volt felépítve, a gyakorlatok logikusan kapcsolódtak egymáshoz, az edzők jó kapcsolatot alakítottak ki a sportolókkal, akik csendben fegyelmezetten végezték a munkát. Érdemes lenne az alaptechnikai képzésre jobban odafigyelni, mert pár gyereknek problémái voltak az alapokkal (persze nem tudom mióta rögbiznek). Gondok a labdatartással, a testtartással voltak leginkább. A csoport nagyobbik része azonban szépen ütközött és keményen fogott.

                A vezetőséggel átbeszéltük, hogy a csapat élne a kiterjesztett extraliga lehetőségével és az utánpótlás csapatot a NB II-be kívánja nevezni. Felvettem a kapcsolatot Terjék Miklóssal, aki az egyetemi csapatot vezeti és tisztáztuk a FWRC nyári Beach rugby sorozatban vállalt szerepüket. Felmértem az igényeket az IRB illetve az államilag elismert edzésképzésre.

 

Kapcsolatfelvétel a TF-el a rögbi tanórák és a szakedzői képzés ügyében és a TFTI-vel az OKJ szakember és a pedagógus továbbképzés ügyében.

                A Testnevelési Egyetemen elindítottuk a rögbi sportág tantervbe való felvételét. A kérésünket Mocsai Lajos tanszékvezető támogatja. Első lépésként el kell készítenem a Tantárgyi modul leírást. Ez ügyben egyeztettem Durucskó Józsival, akinek van tanmenete a pécsi egyetemi képzéshez. A végleges egyeztetés 2008.06.03-án lesz.

A szakember képzés első két eleme, a régi rendszer szerinti OKJ-s oktatói és edzői, nem főiskolai szintű képzés, ezért ebben a TFTI-vel vettem fel a kapcsolatot. 2008.06.05-én lesz megbeszélésem a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetének igazgatójával, Dr. Petrovics Lászlóval.

A szakemberképzés harmadik pillére a pedagógus továbbképzés lehet, a program akkreditációban itt is a TFTI segítségét kértem.

 

Csepeli bemutató edzés

                A sportágválasztó nap hatására meghívást kaptam a csepeli Karácsony Sándor Általános Iskola diáknapjára, bemutató edzést tartani. A Sportágválasztón tapasztalt lelkesedés itt is érezhető volt, hiszen már a bemutató előtt 10-en bekapcsolódtak a játékba. A bemutatót a szokásos program szerint vezettem le:

o Szalagos fogó

o Szalagos fogó labdával, addig vidd a labdát, amíg le nem tépik a szalagod

o Szalagos rögbi

 

A bemutató végén 15 percen át játszottunk blokkolós (ölbe vevős) rögbi is.

A bemutatón végig 23-25 fő játszott, nagyon élvezték és sikerült egy iskolai csapatot szervezni. A srácokkal indulunk a nyári beach rögbi rendezvényeken.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mrgsz-do.blog.hu/api/trackback/id/tr13505275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vida-Szűcs Lajos · http://www.agard.rugby.hu 2008.06.06. 13:03:57

Maó megérdemelné, hogy tömegesen és rendszeresen segítsük munkáját, esetleg orientáljuk kommentekkel.
Magam azért nem teszem ezt,mivel úgy érzem sokszor túlbeszéltem már magam, más nézőpontokra is szükség lenne ahhoz, hogy Maó:
- képes legyen saját munkáját, kinevezett pozícióját stabilizálni azzal, hogy a munka végzésével párhuzamosan saját fizetésének hátterét is meg tudná teremteni (hiszen ez sajnos igazából még nincs meg a szövetségi költségvetésben),
- a működéséhez szükséges költségekre isaz anyagiakat elő tudja teremteni,
- esetleg ahhoz is megteremtse a hátteret, hogy a jó dolgok elvégzéséhez a potenciálisan szükséges több aládolgozó főállású ember működésének hátterét megteremtse.
Ezeket a terheket természetesen nem lehet az Ő nyakába varrni, de ettől még a sikerességénél ez a tét.

Tehát ömöljenek a segítő megjegyzések!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása